Search
Close this search box.
بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک

بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک

تاثیر تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی کیستیک بر بارداری، همواره یکی از موضوعات نگران کننده در افراد مبتلا به آن بوده است. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک به عنوان یک مشکل شایع در زنان، تأثیر چشمگیری بر فرآیند باروری دارد. این سندروم همراه با اختلالات هورمونی، تغییرات در چرخه تخمک‌گذاری و تشکیل کیست‌های متعدد در تخمدان ها، می‌تواند به مشکلات در باروری منجر شود. اگر به عارضه سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دچار شده و نگران هستید که با وجود این عارضه می‌توانید بارداری را تجربه کنید یا نه، در این مطلب با ما همراه باشید. زیرا بسیاری از افراد مبتلا به این اختلال، توانسته اند بارداری و زایمان موفقیت آمیزی داشته باشند.

برای آشنایی با راهکارهای کنترل تاثیر تنبلی تخمدان بر بارداری، این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

تاثیر سندرم تخمدان پلی کیستیک بر بارداری

آیا با سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان باردار شد؟

بسیاری از افرادی که به تازگی متوجه شده‌اند که تنبلی تخمدان دارند اولین سوالی که در ذهن آنها نقش می‌بندد این است که آیا با وجود سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌توان باردار شد؟ یا به بیانی ساده‌تر بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است؟

پاسخ این سوال مثبت است. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین دلایل ناباروری در زنان است؛ اما مشکل غیر قابل حلی نیست. به عبارتی دیگر تنبلی تخمدان با تحت الشعاع قرار دادن نظم قاعدگی، بارداری را پیچیده می‌کند اما غیر ممکن نمی‌کند. در کنار مصرف داروهای تجویزی پزشک متخصص زنان با اصلاح سبک زندگی و به خصوص انجام حرکات ورزشی بدنی، می‌توان با وجود سندرم تخمدان پلی کیستیک باردار شد. 

هنوز علت دقیقی برای ابتلا به عارضه تنبلی تخمدان کشف نشده اما اغلب زنان با تخمدان بزرگ حاوی تعداد زیادی کیست، در سنین بالاتر با آن مواجه می‌شوند. از جمله نشانه‌های ابتلا به تنبلی تخمدان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بی نظمی در چرخه قاعدگی 
  • خونریزی خیلی شدید یا خیلی ناچیز در دوران قاعدگی
  • ایجاد جوش های زیاد روی صورت
  • افزایش رویش موهای زائد بدن
  • ریزش مو و کم پشت شدن آن به خصوص در ناحیه شقیقه ها
  • افزایش وزن

اگر  علائم فوق را در خود مشاهده کردید و می‌خواهید نکات بیشتری درباره تنبلی تخمدان و بارداری بدانید توصیه می‌کنیم فورا با متخصص زنان مشورت کنید. با توجه به اینکه سندرم تخمدان پلی کیستیک زمینه ارثی نیز دارد بنابراین اگر در خانواده خود به صورت ژنتیکی زمینه ابتلا به این بیماری را دارید هر 6 ماه یک بار با سونوگرافی واژینال وضعیت تخمدان خود را بررسی کنید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک چه تاثیری بر باروری دارد؟

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی است که در درجه اول موجب می‌شود تا تخمدان عملکرد نرمالی نداشته باشد. تولید اضافی انسولین، افزایش هورمون‌های مردانه (آندروژن) و ناهماهنگی در آزادسازی هورمون‌های تخمدانی، باعث ناپایداری در تخمک‌گذاری و تشکیل تخمک‌های ناقص می‌شود. این وضعیت ممکن است موجب عدم رشد سلول‌های تخمدانی و کاهش شانس بارداری گردد.

هورمون مردانه در افراد مبتلا به PCOS خیلی بیشتر از زنان با وضعیت عادی ترشح شده و چرخه قاعدگی در آنها نامنظم و گاها بدون تخمک گذاری انجام می‌شود. مهم‌ترین علت ناباروری با وجود سندرم تخمدان پلی کیستیک این است که این عارضه تخمک گذاری را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت در لقاح اختلال ایجاد می‌کند. همانطور که می‌دانید لازمه بارداری، تخمک گذاری موفق است. در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان فولیکول‌های حامل سلول تخم نمی‌توانند تخمک بالغ شده را آزاد کنند، در نتیجه تخمک به شکل کیست در فولیکول باقی می‌ماند. تکرار این اتفاق در قاعدگی‌های مختلف خوشه‌ای از کیست های متعدد را در تخمدان به جای می‌گذارد. نکته حائز اهمیت دیگر در این میان این است که با دارو درمانی و اصلاح سبک زندگی در حال حاضر تنبلی تخمدان قابل درمان و در نتیجه تاثیر آن بر باروری و بارداری قابل کنترل است. 

احتمال بارداری با تنبلی تخمدان چقدر است؟

خوب است بدانید که 10 الی 15 درصد زنان با عارضه شایع تنبلی تخمدان مواجه می‌شوند و طبیعتا احتمال بارداری آنان تحت تاثیر قرار می گیرد. در بعضی از بانوان مبتلا به تنبلی تخمدان ممکن است در همه قاعدگی ها تخمک گذاری انجام نشود. به همین علت درمان و شانس بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک در افراد مختلف مبتلا به این عارضه متفاوت است. مصرف کلومیفن، لتروزول، متفورمین و گونادوتروپین ها با تشخیص و تجویز پزشک  و کاهش وزن می‌تواند شانس بارداری با وجود PCOS را افزایش دهد. تشخیص زودهنگام تنبلی تخمدان نیز می‌تواند شانس بارداری با وجود سندرم پلی کیستیک را افزایش دهد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان بر باروری زنان تاثیر گذار است و می تواند در فرآیند آن اختلال ایجاد کند. بسیاری از بانوان مبتلا به این بیماری، از وجود آن آگاهی ندارند و تا زمانیکه با مشکل در باروری مواجه نشوند، نمی دانند که به آن مبتلا هستند. در این مقاله به تاثیر تنبلی تخمدان روی باروری افراد پرداختیم. اگر شما هم به این عارضه شایع مبتلا هستید با مصرف دارو، عمل جراحی و اصلاح سبک زندگی می‌توانید شانس بارداری خود را افزایش دهید. با پیشرفت متدهای درمانی در حال حاضر بارداری با سندرم تخمدان پلی کیستیک غیر ممکن نیست. با توجه به اینکه در بیماری‌های زنان وراثت مسئله بسیار مهمی است اگر در خانواده نزدیک خود سابقه PCOS دارید، برای کسب اطلاعات بیششتر درباره تنبلی تخمدان و بارداری بهتر است حتما به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید و این عارضه را جدی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط