درمان فیبروم رحم با بهترین روش

 

 

 

بهترین روش درمان فیبروم رحم در افراد مختلف بسته به شرایط آنها متفاوت خواهد بود. درمان فیبروم رحم با روش های جراحی و هم با دارو امکان پذیر بوده و پزشک در خصوص این که کدام یک از این درمان‌ها برای بیماران اثربخشی بهتری خواهند داشت تصمیم‌ گیری خواهد کرد.

با وجود این که اغلب فیبروم‌های رحمی بی‌ خطر و خوش خیم هستند؛ اما در برخی مواقع ممکن است درمان نکردن فیبروم‌ها عوارضی را برای شما به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض می‌توان به عدم باروری، خونریزی و درد شدید اشاره نمود. بنابراین پیشنهاد می‌شود در صورتی که در آزمایش‌های مختلف متوجه شدید که مبتلا به فیبروم رحم هستید، حتماً این بیماری را جدی گرفته و برای درمان آن به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

 

 

درمان فیبروم رحم چه ضرورتی دارد؟

درست است که در اغلب مواقع فیبروم‌های رحمی بسیار خوش خیم بوده و مشکل خاصی را برای زنان به وجود نمی‌آورند؛ اما لازم است بدانید که همچنان احتمال خطر درباره فیبروم های رحم وجود دارد و شخصی که به آن مبتلا است باید تحت معاینه پزشک قرار بگیرد.

 

در صورتی که تشخیص پزشک مبنی بر بی خطر بودن آن باشد، اقدام درمانی خاصی لازم نیست و توصیه می شود بیمار به طور منظم تحت نظر متخصص باشد.

بنابراین لازم است در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید یا نشانه هایی از وجود فیبروم رحم دارید، هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کرده تا در صورت لزوم، روند درمان زودتر آغاز شود؛ پیش از آنکه وضعیت وخیم تر و حاد تر گردد

 

 

روش های درمان فیبروم رحم

اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که به فیبروم رحم مبتلا بوده و تلاش می‌کنید راهی برای درمان این بیماری بیابید، باید بدانید اولین گام برای درمان این بیماری، مراجعه به پزشک است. 

پزشک متخصص زنان و زایمان با معاینه و بررسی شرایط عمومی بیماران، تشخیص می‌دهد که هر بیمار نیاز به کدام روش درمانی داشته تا بهترین نتیجه را کسب کرده و زودتر بهبود پیدا کند. 

 

 

مهمترین روش‌های درمان بیماری فیبروم رحم به شرح زیر هستند:

 

روش جراحی

این احتمال وجود دارد که پزشک بعد از معاینه و بررسی وضعیت بیمار، تشخیص دهد که برای درمان فیبروم رحمی نیاز به جراحی وجود دارد. درمان فیبروم رحم با جراحی، توسط متخصص زنان و زایمان صورت می‌گیرد که در این صورت با انجام عمل جراحی، توده یا توده های فیبروم از رحم خارج می شوند.

لازم به ذکر است که جراحی فیبروم رحم از دسته جراحی‌های بسیار حساس به حساب می‌آید. حساس بودن این جراحی به این دلیل است که فیبروم ها بسیار به بافت رحم نزدیک هستند.

 

 

مراجعه به پزشک متخصص

برای انجام این عمل، به پزشک متخصص و جراحی مراجعه کنید که تجربه و مهارت کافی در زمینه انجام این جراحی را داشته باشد.

معمولاً اگر اندازه فیبروم‌های رحمی بسیار بزرگ باشد، جراح رحم را در چند لایه بخیه می‌زند. علت این کار این است که در زمان بارداری به دلیل فشار ناشی از بارداری، احتمال پاره شدن بافت رحم وجود دارد. بنابراین زدن بخیه در چند لایه می‌تواند سبب شود بافت رحم هرچه سریع تر و بهتر به حالت اولیه خود بازگردد.

 

 

روش های غیر جراحی

البته همیشه درمان فیبروم رحمی و کاهش اندازه آنها با جراحی میسر نخواهد شد و در برخی مواقع پزشکان و متخصصان به جای انجام جراحی روش‌های غیر جراحی را به بیماران پیشنهاد می‌دهند. 

 

از جمله مهمترین روش‌های غیر جراحی می‌توان به دارو درمانی و تغییر سبک زندگی اشاره کرد که در ادامه به شرح مفصل این دو روش خواهیم پرداخت.

 

 

دارو درمانی

یکی از روش‌هایی که برای درمان فیبروم رحم وجود دارد، دارو درمانی و درمان فیبروم رحم به کمک داروها است.  استفاده از دارو می‌تواند سبب از بین رفتن علائم و نشانه‌های آزار دهنده فیبروم رحمی باشد.

همچنین استفاده از داروها سبب می‌شود فیبروم بیش از این رشد نکرده و به بیان دیگر، رشد آن متوقف شود. 

در برخی مواقع پزشکان آمپول‌های هورمونی را به منظور کوچک تر شدن اندازه فیبروم تجویز خواهند کرد.

این روش نیز یکی از بهترین روش‌های دارودرمانی برای این بیماری به حساب می‌آید. 

 

 

نظارت پزشک

البته در حین دارو درمانی بسیار حائز اهمیت خواهد بود که همواره تحت نظر پزشک متخصص باشید. زیرا همواره امکان رشد مجدد فیبروم‌های رحمی وجود دارد. بنابراین اگر قصد درمان فیبروم‌ رحم با دارو را دارید، باید علاوه بر مصرف دارو به پزشک نیز مراجعه کنید.

 

 

تغییر سبک زندگی

شاید جالب باشد بدانید ایجاد تغییرات در سبک زندگی می‌تواند سبب کاهش بروز فیبروم رحمی شود. برای مثال باید تلاش کنید وزن ایده‌ آل به دست آورده و آن را حفظ نمایید.

همچین داشتن ورزش کافی و رژیم غذایی مناسب می‌تواند سبب کاهش اندازه فیبروم رحمی شود. 

 

 

رژیم غذایی

شاید بسیاری از افراد تاثیر تغذیه و مواد غذایی را بر روی فیبروم رحمی نادیده بگیرند؛ اما معمولا پزشکان ذکر می‌کنند بهتر است سعی کنید در رژیم غذایی خود از گوشت قرمز کمتری استفاده کرده و  سبزیجات بیشتری را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید. زیرا تحقیقات ثابت کرده مصرف زیاد سبزیجات می‌تواند به کاهش سرعت رشد و شدت عوارض آزاردهنده ناشی از وجود فیبروم، در افراد کمک کند‌.

 

 

چه زمانی باید برای درمان فیبروم رحم اقدام شود؟

 

به طور معمول در بدن بسیاری از زنان فیبروم‌های رحمی وجود دارد؛ اما احتمالاً این سوال برای شما به وجود آید که چه زمانی لازم است اقدام به درمان فیبروم‌های رحمی نمایید؟!

در واقع زمانی که یک سری علائم از فیبروم‌های رحمی ایجاد شود که در روند طبیعی زندگی خانم‌ها اختلال ایجاد کند، لازم است به پزشک مراجعه کرده و اقدام به درمان این بیماری نمایید. 

برای مثال در برخی مواقع فیبروم‌های رحمی سبب ایجاد دردها و خونریزی‌های زیاد در دوران قاعدگی و یا در فاصله بین پریود ها می‌شوند که در این صورت، پزشک متخصص زنان برای کشف علت اصلی این عارضه، معاینه ها و یا آزمایش های ضروری را انجام خواهد داد.

 

 

تست ها و یا آزمایش ها

پس از بررسی نتایج به دست آمده از تست ها و یا آزمایش های تصویری، اگر وجود فیبروم تشخیص قطعی داده شود، با در نظر گرفتن وضعیت فیبروم ها و همچنین شرایط عمومی بیمار، برنامه درمانی موثر و مناسب برای هر فرد، تنظیم خواهد شد. اگر از روش جراحی برای درمان فیبروم رحم استفاده شود، بلافاصله بعد از آن از شدت خونریزی و درد بیمار در قاعدگی کم می شود.

 

 

 ارتباط با پزشک در پروسه درمان

در صورتی هم که پزشک دارو درمانی را تجویز کند، بعد از مدت کوتاه از مصرف داروها، تغییرات آشکار خواهند شد. به همین جهت، هر بیمار باید در پروسه درمان خود، ارتباط با پزشک را حفظ نموده و چکاپ و معاینه های لازم را به تعویق نیندازد.

لازم به ذکر است یکی از دلایلی که سبب می‌شود افراد برای درمان فیبروم‌های رحمی اقدام کنند، این است که این بیماری میتواند مانعی بر سر راه بارداری باشد.

بنابراین با مراجعه به پزشک و اقدام برای درمان این بیماری امکان بارداری در زنان افزایش خواهد یافت‌.

پیشنهاد می‌شود برای درمان فیبروم رحم، به بهترین متخصص درمان فیبروم رحم مراجعه کنید تا بتوانید نتیجه ای موثر را از جراحی خود دریافت کنید.

 

 

بهترین روش درمان فیبروم رحم چیست؟

احتمالا این سوال برای بسیاری از افراد به وجود می‌آید که بهترین روش درمان فیبروم رحم چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم نمی‌توان بهترین روش را به صورت قاعده ای کلی و همگانی مشخص کرد؛ زیرا پزشک بسته به شرایط عمومی و ویژگی های فردی هر بیمار و میزان رشد فیبروم رحم، در خصوص نوع درمان تصمیم گیری خواهد کرد.

همان طور که گفتیم روش‌های جراحی و غیر جراحی برای درمان این بیماری وجود دارند. هر کدام از این روش‌ها دارای مزایایی برای بیماران بوده و می‌توانند این بیماری را تا حدی برطرف کنند.

برای درمان فیبروم های بدخیم رحم، بهترین روش درمان، انجام جراحی است.

 

 

آیا فیبروم رحم درمان قطعی دارد؟

به طور کلی درمان قطعی فیبرم رحم به عوامل مختلفی همچون سن بیمار، موقعیت و اندازه توده، علائم بیمار و… بستگی دارد. اگر چه که برخی روش‌ها وجود دارند که با استفاده از آن‌ها درمان قطعی فیبروم رحم میسر می‌شود، اما لازم است بدانید که در بعضی از روش ها هم، تنها سایز توده کاهش خواهد یافت.

 

 

درمان فیبروم رحم با جراحی

با این وجود اغلب پزشکان و متخصصان ذکر می‌کنند درمان فیبروم رحم با جراحی جزو قطعی‌ ترین روش‌ها برای درمان این بیماری به حساب می‌آید. در نهایت لازم به یادآوری است که تصمیم گیری در خصوص این موضوع، که کدارم روش برای شما بهترین نتیجه را در درمان فیبروم رحم دارد، بستگی به نظر و تشخیص پزشک متخصص زنان دارد. 

برخی افراد نیز پس از انجام روش‌های درمانی مختلف فیبروم رحم موفق به درمان کامل آن نمی‌شوند و تنها می‌توانند علائم را کنترل کنند.

 

 

خانم‌ دکتر اشرف دهقانی جهت درمان و جراحی فیبروم های رحمی، پذیرای بیماران گرامی هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط